top of page

Wandelcoaching

Bij wandelcoaching ligt het accent niet alleen op wandelen, het is een gelegenheid tot verinnerlijking, waarbij je bewust en volledig aanwezig bent in de natuur. De natuur begeleidt en ondersteunt mee het proces.

​Al wandelend ben je verbonden met de natuur die jou omringt en die volledig ten dienste is van jou. Ze brengt je uit je hoofd en meer in je lijf. Ze maakt contact met jouw ware natuur en jouw creatieve vermogen. Vanuit die innerlijke kracht kan jouw intuïtie stromen.

Door de interactie met de omgeving, ontdek je antwoorden op levensvragen, die door de natuur worden aangereikt. De krachtige natuurbeelden verankeren deze ervaringen in jouw celgeheugen. Je neemt ze mee in jouw leven en bij confrontatie met jouw thema kunnen ze je helpen om ondermijnende patronen te doorbreken en stap voor stap nieuwe mogelijkheden te ontdekken en een gewenste verandering te realiseren.

We bieden deze wandelcoaching individueel aan als onderdeel van een individuele begeleiding,

maar ook in groep als jaartraining

Per seizoen wordt er één wandelcoaching georganiseerd, waarbij we ons steeds verbinden met het betreffende seizoen en de specifieke kwaliteiten ervan. Uitgangspunt hierbij zijn de vijf elementen uit de Oosterse filosofie: 

  • In de nazomer verbinden we met de aarde, de energie van afronding.    

  • In de herfst verbinden we met metaal, de energie van transformatie.

  • In de winter verbinden we met water, de energie van bezieling.

  • In de lente verbinden we met hout, de energie van ontluiking.

  • In de zomer verbinden we met vuur, de energie van passie.

Belangrijk om weten: Geen enkel van de werkvormen die hier worden aangeboden, vervangen een dokters- en/of psychologische behandeling. Het spreekt voor zich dat u bij gezondheidsproblematiek uw arts en/of psycholoog raadpleegt.   

Reacties van deelnemers:

"Maanden kijk ik uit naar de STiltewandeling.  Ik beleef die dag als op reis gaan naar mijn diepe zelf, weg van de dagelijkse zorgen en stress. Telkens op één van de mooiste plekjes in Vlaanderen, met een goede professionele begeleiding is dit een mooi moment om de confrontatie met mezelf aan te gaan: in STilte en omringd met de juiste mensen. In het begin van de wandeling ervaar ik mijn geschiedenis, na verloop van tijd doet er zich een transformatie voor, zodat naar het einde toe Eenheid, Vriendschap en Liefde voelbaar wordt."

Angelika De Buck

"Op mijn zoektocht naar rust en stilte betekenen de STiltewandelingen voor mij écht in contact komen met de natuur en deze voelen, ruiken, beleven.  Een waardevolle manier om dichter bij mezelf te komen. Door het werken met een thema, krijgt elk seizoen zijn diepere betekenis.  Ik ontdek prachtige natuurgebieden waar ik anders nooit zou komen."

Micheline, 50jr           

"Mijn oprechte dank voor de STiltewandeling.  We hebben een nieuwe vorm van wandelen leren kennen; nl. wandelen met AL onze zintuigen.  We voelden communicatie zonder woorden. We gaven de natuur terecht de eerste plaats. Kortom een unieke ervaring, voor herhaling vatbaar."

Bert    

bottom of page