top of page

Individuele begeleiding

 

integratieve psychotherapie  - lichaamswerk - body & mind coaching

Soms zijn groepslessen of trainingen niet voldoende als antwoord op je vraag, of past dit gewoonweg niet in je agenda of bij jou als persoon. In dat geval kan je ook bij ons terecht voor individuele begeleiding, helemaal op maat van je noden en groeiproces. In een individueel traject wordt heel persoonlijk gekeken naar wat jij op dit moment nodig hebt om terug in jouw kracht te komen.

Als mens ben je meer dan louter je lichaam, je hoofd, of je gevoelens als onderdelen los van elkaar. Je bent dit alles samen, en nog meer dan dat. Ook de problemen die je ervaart zijn vaak niet op te lossen vanuit één enkel vakje. Daarom benaderen we élke persoon vanuit een integrale visie, en maken we ook gebruik van een brede waaier van professionele methodes. Hierbij gebruiken we integrale

lichaamsgerichte psychotherapie als achtergrond. Dit betekent dat we verschillende werkvormen integreren, en dat we het lichaam gebruiken als instrument om te voelen. Deze ontwikkeling van het gewaarzijn is de rode draad doorheen heel het traject, ongeacht de werkvorm(en) die we kiezen.    

In een intakegesprek van een uur gaan we samen op zoek naar het traject dat het meest heilzaam is voor jou. Hierin gaan we ook voelen of je bij ons aan het juiste adres bent om begeleid te worden. Welke vorm van begeleiding precies gekozen wordt, hangt af van de problematiek. Ook dit wordt samen besproken. De begeleiding wordt helemaal op maat samengesteld uit verschillende vormen van lichaamswerk, coaching en ondersteunende methodes. 

Wanneer blijkt dat een bestaande training of lessenreeks aansluit bij je noden, kan je deze volgen als aanvulling op je begeleiding, en dit zowel individueel als in groep: zowel de TRE-reeks, de Mindfulness-training als de Heartfulnesstraining worden op regelmatige basis aangeboden. Of je kan zelf een groepje samenstellen.

Methodieken waarmee we werken

Bij individuele begeleiding werken we steeds vanuit een lichaamsgerichte benadering, met o.a. volgende methodieken:​​

PRAKTISCH: 

  • Een traject duurt minimum 5 sessies van telkens 60 min - prijs op basis van 75,00 € per sessie.

  • Een intakegesprek van 60 min geeft de mogelijkheid om te voelen of jij je hier prettig voelt (plek, therapeute) en of de manier van werken bij jou past. Dit is belangrijk voor een lonende begeleiding.

  • Een intakegesprek duurt 60 min en kost 75,00 €.

  • Om de betrouwbaarheid van een evolutieverslag voor de controle-arts te kunnen verzekeren, dienen er  voorafgaandelijk aan het opstellen van dergelijk verslag minimaal 5 sessies geweest zijn, met een frequentie van minimum 1 x per maand.  

Belangrijk om weten: Geen enkel van de werkvormen die hier worden aangeboden, vervangen een dokters- en/of psychologische behandeling. Het spreekt voor zich dat u bij gezondheidsproblematiek uw arts en/of psycholoog raadpleegt.   

Reacties van deelnemers:

"Toevallig kwam het ter sprake 'rug- en nekklachten' en altijd maar erger.  Een collega adviseerde me dit adres.  Ik stapte een onbekende wereld in.  Enkele sessies cranio-sacraal, een zuiverende voedingstherapie, aansluitend Mindfulness en Mindful Yoga. Nooit had ik kunnen denken dat deze wereld iets voor mij zou zijn. Ik veranderde geleidelijk aan. Door betere voedingsgewoonten en gepaste lichaamsoefeningen die ik in de Mindful Yoga leerde, verloor ik 10kg. Geestelijk ontwikkelde ik aandacht en gevoel voor de spanningen in mijn lichaam en leerde ermee omgaan. Kortom een weldaad voor lichaam en geest."  

Roger - Business Development Manager - 59 jr

"Een lichaamsbehandeling geeft me ondersteuning en stabiliteit.  In een leven met een drukke agenda is dit tijd om tot mezelf te komen.  Telkens opnieuw is het een openbaring te mogen ervaren hoe emotionele stukken zich in alle veiligheid mogen tonen en met liefde omringd worden. Deze behandeling werkt diep door en schept evenwicht in mijn leven."

Kristien

bottom of page