top of page

Ervaringen

Over Mindful yoga

 

"Mindful Yoga leert mij om elke vorm van emotie en pijn te omhelzen. We kijken naar onszelf, we voelen en leren in sereniteit accepteren 'wat is'.  Op een professionele en tegelijk warme manier worden we begeleid. De oefeningen die we doen zijn eenvoudig  en aangepast aan wat we kunnen. Telkens opnieuw is het een zalige beleving van 'rust'. Mindful Yoga doet deugt aan lichaam en ziel en dat maakt me dankbaar."

Veerle, 55jr, Lint

"Met veel gedrevenheid ga ik wekelijks naar de Mindful Yoga; nooit eerder heb ik dit ervaren, bij het beoefenen van sport of beweging. Het brengt mij volledig tot rust en geeft mij de mogelijkheid om te oefenen in 'ZIJN' ipv 'doen'. De lesjes zijn gevarieerd en verrassend. 'Zorg dragen voor jezelf ' is één van de basisprincipes.  Ik vind het ideaal dat er zoveel rekening gehouden wordt met (mijn) lichamelijke klachten. Door wekelijks van mijn yogalesje te genieten, zorg ik goed voor mezelf; ik heb dat, in deze hectische tijd, gewoon nodig: MIJN anderhalf uurtje."

Nancy, Zelfstandige, 43 jr 

"Diep wortelend, gedragen door de kracht van Moeder Aarde, spiraalt mijn lichaam; de kruin hoog, zoekend naar de warme energie die speldeprikkend door mijn handen contact vindt met mijn diepe weten. Ik sta Hier en Nu. Ik ben doordrongen van Rust." Gerd, Hove

"Bij Mindful Yoga leer je dmv zachte oefeningen, met mildheid te kijken naar 'dat wat is'.  De realiteit eerlijk onder ogen zien en accepteren, schept ruimte voor mogelijke ontspanning. Het 'aanwezig zijn in het huidige moment', ervaar ik als een geschenk aan mezelf."

Cathy, 46 jr, Boechout

"De wereld van subtiliteit is ons voedsel, ze verbindt alle deeltjes tot één geheel, HARMONIE...'  Door deze essentie te raken, schenkt Mindful Yoga mij een heerlijke thuis. De lichamelijke rust en kracht die ik na elke les ervaar, voelen weldoend aan.  Stevig met de voeten op de grond, badend in de schoonheid en de waarheid van het AL, wandel ik een weekje verder... De eenvoud, de natuurlijkheid en de liefdevolle humor waarmee de lessen gebracht worden, zijn als het kersje op de taart."  

Lize

"De lessen Mindful Yoga hebben me, tijdens een heel kwetsbare periode in mijn leven, zeer veel sterkte, rust, verbondenheid en inzicht gegeven; waarvoor mijn grote dank en respect. De combinatie van intense ademhalingsoefeningen en zachte lichaamsbewegingen hebben me diep geraakt; ik dank je oprecht voor deze unieke ervaring tijdens de lessen. Het was een zeer fijne groep waarbij ik me heel veilig voelde en intens mooie momenten heb meegemaakt."

Eva

"In ons dagelijkse leven is er vaak weinig tijd om even stil te staan en tot jezelf te komen. Tijdens de Mindful Yogalessen mag je jezelf gunnen om tot rust te komen. Body en mind krijgen dan de nodige aandacht."

DB Verpleegster

"Ik ken in mijn leven periodes dat ik zoekende ben, ik ken in mijn leven momenten dat ik overstroom van energie, ik ken in mijn leven momenten dat de wereld té groot lijkt om te bevatten, dan voel ik me klein en kwetsbaar. Elke maandagavond kwamen in de yogalesjes deze vragen, kwam de wereld voor mij tot een rustpunt. En vanuit deze rust kon ik de volgende dagen mijn werk, het contact met mijn medemensen anders voelen, bekijken.  In ben ontzettend dankbaar dat ik dit rustpunt op heel veel verschillende manieren in de yogalesjes heb mogen ervaren. Die levenslessen, deze ervaring, dat rustpunt vergezelt me dag na dag op mijn pad."

Greet Peeters, Ritueelbegeleider, Moeder van 3 kinderen, Leerkracht

"Een wekelijks momentje enkel en alleen voor mezelf, even vergeten wat er was en wat er allemaal nog komt, even enkel in het nu zijn en proberen gedachteloos te zijn. Een moment van rust in deze veeleisende wereld van tegenwoordig... dit doet ongelooflijk goed."

Annik

"Mindful Yoga volgen, ervaar ik als een flinke meerwaarde in mijn leven. Ik leerde mijn grenzen beter verkennen, ook geniet ik nu meer van het moment. Wat ik tijdens de lesjes leer, kan ik makkelijk integreren in mijn dagelijks leven, waardoor ik me sterker in het leven voel staan. Ik merk dat ik me minder zorgen maak over verleden en toekomst en dat ik rust vind in mijn leven. Ik ervaar de lesjes als heel heilzaam voor lichaam en geest, voor mij zijn het echt verwenmomenten."

Lieve 

Over Mindful yoga Online

 

"Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam  aan een Online Yogales. Het is goed meegevallen, een nieuwe ervaring, Ik kan het iedereen aanbevelen, zeker nu met de vreselijke coronacrisis."

Josée

 

"Ik vind het een succes en ik ben blij dat deze online yoga sessies worden aangeboden. Zoals steeds geeft het mij een moment van rust. Komt nu nog meer van pas in deze moeilijke coronatijden."

Diane

"Ik ervaar dit als zeer aangenaam. Ik vind het fijn om op die manier te kunnen ontspannen en me tegelijkertijd toch even buiten mijn huis te voelen. Ik kijk nu ook anders naar mijn huis, nog meer ‘thuis’ en verbonden met deze plek. Ik voel me minder neerslachtig, ik ervaar meer rust, meer aarding, optimisme en een fijn gevoel dat ik er niet alleen voor sta. En ik heb sinds een week weer eens heerlijk diep geslapen. Dat was nodig en heel fijn. Dank je wel dus!"

Ingeborg

"Ik ben blij dat de Mindful yogasessies online doorgaan, zo is er een continuïteit in het yogagebeuren. Ik volg het nu al zoveel jaren en zou het niet graag meer missen. Ik voel me door het beoefenen van Mindful yoga minder in mijn hoofd en meer aanwezig in mijn lichaam. Mijn gedachten zijn minder zwaarmoedig, ik voel me minder vermoeid en ervaar meer rust."

Magda

"Tijdens de Mindful Yogales ben ik helemaal aanwezig in mezelf, meer dan voordien en ik neem dat gevoel van rust mee in mijn week."

Martine

"Ik vind de online yogalesjes een super ervaring en het helpt me om alles in het juiste perspectief te plaatsen.  Onnoemelijk veel dank hiervoor.

Carina

Sinds april volg ik online Mindful  Yoga. In het begin voelde het voor mij zeer onwennig

om via Zoom online Mindful Yoga te volgen en moest ik wel wat weerstand overwinnen.

Maar na enkele lessen lukt het steeds beter om me te focussen op de oefeningen. Ik kan de oefeningen uitvoeren op mijn maat, zodat ik me niet forceer en me comfortabel voel. Hoe langer ik de lessen volg, hoe meer het voor mij een rustgevende en ontspannende ervaring het wordt. Na enkele maanden geeft het een goed gevoel om samen met de andere deelnemers de lessen te volgen.

Simonne Donckers

Sinds april neem ik deel aan de sessies online mindfull yoga . Dit geeft me de mogelijkheid om in mijn eigen persoonlijke ruimte thuis te ontspannen . De oefeningen worden zo aangebracht dat ik vooral kan bezig zijn met mezelf te voelen . Dat doet goed. Ook al is het op afstand dan nog is het ook fijn dat er nog andere deelnemers zijn .

B.J.

Over Mindfulnesstraining

 

"Nog even een berichtje om je te bedanken voor de fijne sessies tijdens de Mindfulnesstraining. 

Het heeft me goed gedaan om in jouw vertrouwde setting deze sessies bij te wonen. Het heeft me onverwacht ook veel gebracht en daar ben ik dankbaar voor. Merci dus, zeker ook voor jouw zorgzaamheid en aandacht voor ieders eigenheid. En voor de de thee en chocola, ... "                      Inge

Docent op een Hogeschool

 

"Ik heb enorm genoten van de Mindfulnesstraining. Het heeft me inzicht gegeven in mezelf, mijn omgeving en datgene waar ik mee bezig ben. Het heeft mijn leven veranderd: Ik kan nu gewoon 'zijn'; tot rust komen in de drukte van de dag; grenzen stellen; tevreden zijn met dat 'wat is'; dankbaar zijn voor het mooie van elke dag; afstand nemen van 'het denken'; mijn voeding aanpassen; rust nemen en genieten van kleine dingen.  Dank Hilde voor de mooie en geleidelijke opbouw van de cursus; jouw persoonlijke en mensgerichte aanpak, de rust die van je uitgaat; de geborgenheid (van jouw huis) om te kunnen zijn wie ik ben.  Ik volg nu wekelijks de les Mindful Yoga.  De zachte oefeningen op maat van mijn lichaam en het 'gewaar zijn' geven mij rust en levensenergie. Heerlijk."

  Kristin, 46jr

"Ik ben dankbaar dat ik dit traject volgde.  Nooit had ik gedacht dat Mindfulness mij echt zou kunnen beïnvloeden.  Na een jaar te werken aan een burn-out was dit een heel fijne en zeer nuttige ervaring om terug deeltijds aan de slag te kunnen.  Het geeft me kracht en rust om alles wat op me afkomt te plaatsen.  Ik ga deze lessen (levenslessen) echt kunnen hanteren en willen integreren in mijn verdere loopbaan als onderwijzeres, moeder, partner, familielid en vriendin."  

Bedankt Greet

"Deze intensieve en ervaringsgerichte training is een aanrader voor iedereen die in dit jachtige leven een manier zoekt om stress te hanteren. Dank zij de 8-weken training werd ik uitgenodigd om gedurende een langere periode diepgaand met deze materie bezig te zijn en te integreren.  Hierdoor kan ik nu ervaren wat 'Mindful in het leven staan' werkelijk betekent.  Ik vond een rustpunt."

Kristien

"Wij zouden jou zeer graag willen bedanken voor de begeleiding tijdens onze kennismaking met mindfulness.  Wij kregen verschillende tools aangereikt zodat ieder een mindful levenswijze op zijn eigen wijze kon invullen op het einde van de rit. Naast de persoonlijke aanpassingen, waren wij in de mogelikheid om met verschillende gezindsleden deel te nemen aan de cursus. Wat ervoor heeft gezorgd dat wij terug meer rust en aandacht voor elkaar mogen ervaren. Maw een zeer verrijkende belevenis voor gans het gezin. Dankzij deze mindfulness-training staan wij nu op een bewustere manier in het leven. Zeker een aanrader voor iedereen die wil investeren om zo meer uit het leven te halen. Van harte dank en dat vele anderen jou ondersteuning ook mogen genieten." Dirk 45j, Nancy 42j & Cato 15j

"Ik ben burgerlijk ingenieur en op zoek naar effectiviteit. Alle opleidingen die ik in mijn professionele leven reeds volgde, gaven herkenning en inzichten, de veranderingen waren telkens een incrementele stap. Deze cursus resulteerde voor mij in persoonlijke groei, al na acht weken. Elke wekelijkse sessie wordt afgesloten met de opdracht voor de week. Door dit toe te passen, ervaar je de effectiviteit van mindfulness en geraakt de methode ingeburgerd. Ik had nooit gedacht dat je door mindfulness sneller resultaat bekomt dan door denken. Ik was op voorhand 'gewaarschuwd' door mijn omgeving over het zweverig karakter van mindfulness.  Ik had Hildes naam bekomen via een leadershiptraining op het werk. Na een paar individuele gesprekken met haar om af te toetsen hoe ze tewerk gaat, vond ik haar intelligent en professioneel en besliste ik om me aan deze cursus te 'wagen'. Ik ben moeder van 4 kinderen gecombineerd met een drukke leidinggevende job en een moeilijke relatie. Kinderen opvoeden, mensen aansturen zijn twee uitdagende taken met veel obstakels. Een goede relatie is een nog moeilijkere zaak. M, de jongste stribbelt vaak tegen. I, de tweede jongste is onzeker en mist doorzettingsvermogen. S,de tweede oudste en puber, is nors en sluit zich af. J, de oudste, is intelligent doch vindt de kracht niet om zich aan studies te zetten. Op het werk en in de relatie is het niet anders: er zijn dagelijks dingen die je wil veranderen. Wat is er nu veranderd? De ochtenden en avonden met de drukte van de kinderen zijn niet langer stressmomenten. Ik geniet van de kinderen en wat ze vertellen. Dat overheerst nu en niet het 'op tijd klaar zijn'. Eigenaardig genoeg gaan de dingen nu sneller. Iedereen is goedgezind en werkt mee, door de positieve atmosfeer. Op het werk heb ik meer controle, stuur ik beter aan, ben ik effectiever in mijn leidinggevende rol. In mijn relatie, de moeilijkste opdracht, worden scheefgegroeide situaties rechtgetrokken. De cursus is reeds een maand afgelopen, maar zit nu dagdagelijks in mijn aanpak verankerd. Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel, maar dit was een sprong in mijn persoonlijke groei, geen incrementele stap. Dit is een ongelooflijk effectieve methodologie die ik iedereen zou willen aanraden." 

AFT, Engineering Manager, 45 jaar

"Het deelnemen aan deze cursus heeft mij meer bewust in het leven doen staan.  Op allerlei vlakken: bewuster van mijn lichaam en hoe het op stress reageert, valkuilen in de omgang met andere mensen en het belang van mezelf op de eerste plaats te zetten. Enkel vertrekkende vanuit mezelf, kan ik een positieve bijdrage aan mijn omgeving leveren. Bovenal neem ik de introductie tot meditatie mee in een maatschappij die soms als een Titanic op me afstevent; dit is voor mij geen overbodige luxe."  

Hilde 39 jaar

"Moeder van 3 kinderen, dochter van, echtgenote van, collega van ... . Het zijn meer dan 3 bordjes die draaiende moeten gehouden worden. Geleerd om alles ten allen tijde onder controle te houden, heeft Mindfulness mij de ogen geopend om mij terug, zonder schuldgevoel, die broodnodige me-time te bezorgen. Mindfulness heeft mij de mogelijkheden gegeven mij te herbronnen en een andere levenshouding aan te nemen. Het heeft mij bevrijd van twijfels en gepieker, wat ook o.a. mijn slaapkwaliteit heeft verbeterd. Het leven in het moment zelf heeft veel negatieve energie weggenomen, energie die terug vrijkomt om positiviteit toe te laten. Tijdens drukke dagen zijn de meditaties kleine oases van rust die mij de innerlijke kracht geven om verder te doen. De aanvullende Heartfulnesstraining heeft terug een zekere spiritualiteit toegelaten in mijn leven; tools zijn aangereikt om de pijn van het leven te dragen."

E.P. Anesthesist

"Het volgen van het 8-wekenprogramma mindfulness training heeft me geleerd op stressvolle momenten tot rust te komen. Elke dag tijd voor mezelf te nemen. Genieten van de kleine dingen. Beter te kunnen slapen. Ik wil deze lessen verder in mijn dagelijkse bezigheden integreren. Ik ben dankbaar dat ik deze ervaring heb opgedaan en nu 'Mindful' in het leven kan staan."

Josee

 

"Recent volgde ik de mindfulnesstraining, ik voelde me er heel goed bij ... het vergt wel wat discipline, maar je krijgt er veel voor terug. Ik heb rust bij mezelf gevonden en ben er vooral mezelf tegengekomen: hoe 'mindful' omgaan met het leven, de medemens, dier, natuur, enz. De grootste uitdaging is nu vooral 'verder blijven oefenen'. Thx voor goede begeleiding en mooie momenten samen met de andere groepsleden."

Carine Goemaere

"Sinds september vorig jaar ben ik thuis met een burn-out en zware maag-darmklachten. Begin van dit jaar heb ik Mindfulness ontdekt, doch tijdens gesprekken met mijn therapeut bleek dat ik daar nog niet klaar voor was. Ik volgde hier een reeks TRE en een paar mindfulness-meditatie-sessies en daar de ervaringen positief waren en ik groen licht gekregen had van mijn therapeut, ben ik gestart met de Mindfulnesstraining. De groep was klein, de sfeer was goed en ik voelde me meteen in een vertrouwde en veilige omgeving. Ik heb veel geleerd tijdens de 8 sessies; voornamelijk hoe ik met mezelf kan omgaan, hoe ik bewuster de dingen kan meemaken, hoe kleine stappen ook goed zijn. Of ik na 8 weken een volledig mindful persoon geworden ben ... neen, maar dat is ook niet nodig, heb ik tijdens de cursus ontdekt; echter ik heb ontzettend veel opgestoken en pas dit elke dag op mijn manier toe. Mindfulness zit hem soms in de kleine dingen en ik heb reflexen ontwikkeld om het leven anders te bekijken en te beleven. Het lukt niet altijd, maar dat hoeft ook niet. Wel denk ik dat je er klaar voor moet zijn en ik ben mijn therapeut dankbaar dat ze me niet meteen groen licht gegeven heeft. Je moet openstaan voor mindfulness en de tijd nemen om er elke dag aan te werken. Ik zou de mindfulnesstraining zoals die hier gegeven wordt aanraden aan iedereen die in zijn leven wat vast zit en die openstaat voor verandering."

Vinciane, Marketing en Communicatie Expert

"Wij hebben als koppel zowel de mindfulnesstraining als de compassietraining gevolgd, telkens verrijkende ervaringen. Er wordt wel inzet gevraagd: meditaties thuis en (meestal) kleine maar aangename huistaken die je dieper doen kijken en nadenken, zowel over positieve als negatieve zaken. Het hielp om rustiger om te gaan met stress en problemen, en om onszelf en wat ons overkomt met mildheid te bekijken. Samen de sessies volgen, hebben we als motiverend en versterkend ervaren. Iedereen is vrij naar buiten te brengen wat hij wil (of niet wil) en het samen volgen was zeker  een meerwaarde, om na te kaarten, en elkaar op regelmatige basis in het meditatiebad te trekken. Verrijkende ervaring, die wel wat investering van tijd gevraagd heeft, maar waar we veel van teruggekregen hebben. Het leeft nog na en we hopen de aangeleerde technieken nog lang toe te passen."

(anoniem)

"De meerwaarde van het volgen van een mindfulnesstraining is het vinden van rust in mezelf. Het mediteren is daarin heel ondersteunend. Een aandachtspunt voor mij is dat ik wat afstand dien te nemen als bepaalde zaken op mijn pad komen, daar ik wel eens te emotioneel reageer, de ademruimte helpt me hier enorm bij. Voelen mag! De uitdaging voor mij is dat ik mag leren omgaan met dit 'voelen'; tijdens de training ontwikkelde ik een vorm van acceptatie jegens zowel positieve als negatieve gevoelens. De ontmoeting van gelijkgestemden vond ik bijzonder, we konden in alle veiligheid en in vertrouwen zonder schroom delen, waardoor ik mocht ervaren dat ik niet alleen ben in wat ik meemaak. Ik ben dankbaar dat deze cursus op mijn pad kwam.

Petra Van Damme, Accounting Manager, 49jr

Over Mindfulnesstraining Online

"Toen er werd beslist de mIndfulnesstraining verder online te geven, vond ik dat eerst wel wat twijfelachtig. Maar toen Hilde in beeld verscheen was het alsof ik mee in dezelfde ruimte stond. De interactie tussen de cursisten en de trainster was even intens als voordien, eigenlijk zelfs nog sterker. Ik vond het een zeer waardevolle ervaring en zeker voor herhaling vatbaar."

Martine

 

 

"De Mindfulnesstraining online verderzetten, is in mijn ervaring heel goed verlopen.

Het was in het begin even zoeken maar er was voldoende ondersteuning, zo konden we snel van start gaan. Het was een intens, leerrijk en ontspannend traject. Ik wil je bedanken voor deze fijne training. Aan iedereen die dit traject wil meedoen zou ik zeggen: "Gewoon doen, ook online!". 

Het is een heel waardevolle ervaring."

Kristel

"Deze 8 weken MBSR-MBCT cursus heeft mijn leven veranderd. Ik ben ontwaakt na 42 jaar

te hebben geslapen en heb nu de tools om met alles wat op mijn pad komt om te kunnen gaan.

Hilde was een hele rustige, gevoelige en mooie lerares die ons op dit prachtige traject

op een zinvolle en compassievolle wijze heeft begeleid. Bedankt!"

Tessa Marks - Klinisch Psychologe

"De mindfulness cursus die ik heb gevolgd bij Hilde, heeft een enorm grote rol

gespeeld binnen mijn helingsproces. De cursus op zich is een mooie meerwaarde

voor het leven, maar zeker en vast ook bij het herstel van een depressie.

De cursus heeft me geleerd te genieten van meer alledaagse zaken,

zowel het leuke als het minder leuke. Ik heb geleerd dichter te staan bij mijn gevoel

en me minder te verliezen in piekergedachten. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, maar ook om opener te communiceren naar anderen toe, op een respectvolle manier. 
Lessen van onschatbare waarden… Niet alleen de cursus op zich heeft hier een rol in gespeeld, maar ook de rol die Hilde hierin heeft opgenomen. Hilde is een heel rustige,

zachte, open, eerlijke, bekwame en ervaren 'leerkracht'. Zelf tussen de sessies door,

als het even wat moeilijker ging, nam ze de tijd en ruimte om er te zijn.

Daar ben ik haar dan ook enorm dankbaar voor en het heeft me echt door

een moeilijke ervaring geholpen. 
Kort gezegd: ik kan niet anders dan de
ze cursus aanraden aan iedereen!'

Maud

 

"Eerst en vooral wou ik je nog eens bedanken voor de fijne lessen. Ik ben heel blij dat ik mindfulness heb leren kennen. Het is echt een verrijking en ik ben er zeker van dat ik daar nog de rest van mijn leven de vruchten ga van blijven plukken.

Inge

"Gisteren heb ik mijn allereerste onlinetraining afgerond. Hoewel ik jaren geleden al eens een klassieke mindfulnesstraining volgde, voelde ik de laatste maanden weer een stijging van mijn mentale en fysieke stress. Gezien de vele positieve effecten die ik sedert mijn eerste training kon ervaren wou ik de training nog eens volgen ter opfrissing.

Helaas kon dit enkel online gezien de coronacrisis.

Wat ben ik blij dat ik mijn vooroordelen rond virtuele sessies aan de kant 

kon zetten en ik me dit aanbod gegund heb.

De manier waarop Hilde vanuit haar eigen beleving van mindfulness de sessies aanbiedt doet mij helemaal het scherm tussen mij, haar en de andere deelnemers vergeten. Het verloop van de training wijkt weinig af van de fysieke bijeenkomsten en er is veel ruimte om vragen te stellen en de eigen beleving te delen. 

Dankzij de mindfulnesstraining kreeg ik weer de moed om verder te oefenen en de positieve effecten te ervaren.

En het virtueel volgen van deze training had voor mij een paar pluspunten in petto:

- Als chronische pijnpatiënt kan ik het mij comfortabel maken

door de meditaties mee te doen vanuit mijn zetel.

- Afstand speelt voor mij geen rol meer als inwoner van de Westhoek.

De reistijd die vrijkomt spendeer ik in mijn tuin tussen het groen en de bloemen.

- Er is als het ware een connectie tussen de rust en energie van de sessies en

de ruimte in mijn huis, waar ik de sessies gevolgd heb.

Mijn living straalt veel meer rust uit, het 'moeten' krijgt minder kracht.

- Ik heb mijn grenzen verlegd en dat voelt ongelofelijk goed! 

Dankjewel voor deze verrijkende ervaring Hilde!"

Martine, 49 jaar

"Jouw cursus was een heel prettige ervaring. Een introductie in mindfulness die voor mij vooral veel helderheid heeft gebracht. Een besef van het kunnen aanvaarden en kijken naar wat er is

en dat laten zijn. Een besef van de samenhang tussen alles en de keuzes die we van daaruit zelf kunnen maken. En ook een besef dat er ergens een stilte is die er gewoon is en die we zachtjes

"aan kunnen raken". En dat alles middels zoom! bij nader inziens een goede mannier om mee

te werken en een uitkomst in deze (corona)tijd."

Met dank,

Margriet

"Ik heb veel genoten van de online mindfulness training met Hilde.

Hilde geeft de lessen op een heel warme, open, laagdrempelige manier door.

Het volgen van lessen online valt ook goed mee, het brengt als het ware mindfullness bij jou thuis"

Muriel

"Wegens gezondheidsproblemen dien ik mijn energie goed te doseren. 

Dat ik de training online kon volgen, en me dus niet door het verkeer hoefde te verplaatsen, ervaarde ik als een meerwaarde.

De training was inspirerend. Ik voelde me samen met Hilde en de andere cursisten ondergedompeld in een leerrijk bad dat mijn vitaliteit en levensvreugde stimuleerde."

Gerda

"Nogmaals dank voor jouw begeleiding tijdens deze laatste vier weken. 

Ik heb echt geen spijt van mijn deelname. Het was intensief maar verrijkend. 

Uit ervaring weet ik dat de coach een groot verschil kan uitmaken. We hebben het dan ook getroffen met ‘onze’ Hilde."

Elise

"Bij deze wil ik je bedanken voor de Mindfulness training, ik heb ervan genoten en het heeft me een paar nieuwe inzichten gegeven die me zeker verder helpen voor de toekomst. 

Ik heb gemerkt dat na jaren me via boeken te hebben opgewerkt het nu net deze interactie met anderen is die me zo aansprak, ik zal het missen... zoals al gezegd kan je niet vrij met mensen hierover praten als ze niet een zelfde ervaring of interesse hebben!"

Tom

"Bedankt voor de boeiende online mindfulness training. Ik was voor de training er telkens van overtuigd: bij mij zal dat niet werken, het is niets voor mij, maar na de training ben ik er nog meer van  overtuigd dat het wel iets is voor mij... Ik deed voordien bodyscans, las boeken enz, maar het echt doormaken is toch iets anders."

Marcia

"Mindfulness neemt je mee op een reis die nooit eindigt.

Je leert telkens nieuwe dingen bij, maar je leert ook herkennen wat er al is en hiervan genieten,

 dat is net het mooie.

Hilde is een fantastische trainer die je in alle rust meeneemt op het mindfulness'pad'.

Ik was zelf al even bezig met mindfulness, yoga, adem,... en toch heb ik er nog zoveel uit geleerd. De training geeft zuurstof en voeding om verder aan de slag te gaan.

Ik volgde de training online, wat mij eerst wat afschrikte, maar ik heb er zeker geen spijt van. Het is erg aangenaam om de training thuis te volgen- dit biedt veiligheid en rust, en toch creëert het gedurende de weken een groepsgevoel en binding en leer je zoveel van elkaar. Ik zou zeggen: "gun jezelf dit cadeau"

Marissa van Meenen - Psychologe

Ik vond het fijn om met jou als trainer van de groep deze 8 weken het pad van mindfullness te bewandelen. De vaardigheden en de inzichten die ik tijdens de online-sessies meekreeg inspireren me om verder te oefenen en veerkrachtiger in het leven te staan.

Marleen

Bedankt voor je rustige, vriendelijke, serene begeleiding van onze groep.

Hilde Dierckx

Ik wil je nog even bedanken voor het fijne traject dat we doorlopen hebben tijdens

de  Mindfulness training. Als ik er achteraf op terug denk; besef ik dat ik veel bewuster nadenk

en meer relativeer. Loslaten is bij mij de grote uitdaging maar beetje bij beetje gaat dit wel lukken. Ik heb er  alvast vertrouwen in en kijk de toekomst positief tegemoet.

Vanessa

Over (Zelf)Compassietraining

"Ik voel nu beter hoe ik mij voel. Ik probeer zachter voor mezelf te zijn, al is dat nog moeilijk. Als ik een fout maak, ben ik van nature zeer onvriendelijk voor mezelf. Ik geef me voortdurend op mijn kop en vergelijk me met anderen."
 


"Dankzij deze cursus, geraakte ik ervan overtuigd dat 'ik goed genoeg ben' en dat ik 'iets te bieden heb'. Ik ervaarde dat als ik op die manier ga werken, er een hele andere werkdag tot stand komt; één waar ik met gemak beslissingen neem en vooruit kom. Op mijn werk hangt nu een briefje: 'je bent goed genoeg, wees jezelf'."

IDW 45 jaar

 

"Ik heb ingezien dat ziek zijn mijn dag overschaduwt, omdat ik alleen bezig ben met 'niet acceptatie' van dat ziek zijn: het is lastig, het houdt me tegen, ... en ik bestrijd het de hele dag: toch mijn werk voortzetten, ... het weg drinken, het weg eten. De strijd met de ziekte neemt me dan volledig in beslag. Ik was me daar niet van bewust, tot ik op precies zo'n dag de oefening van de 10 vingers deed: 's avonds voor elke vinger een leuke ervaring van de dag opnoemen. Toen bleek dat ik ook op zo'n dag fantastische dingen had beleefd. Ik zag in dat dat strijden, mij ontnam om ten volle te genieten van de leuke momenten van die dag. Ik leerde zorgen voor mezelf: het is oke dat je ziek bent, het is oke dat je bang bent, dat je je onzeker voelt, dat je boos bent. Het is 'oke'. Je bent 'oke'."

IDW 45 jaar

 

"Wij hebben als koppel zowel de mindfulnesstraining als de compassietraining gevolgd, telkens verrijkende ervaringen. Er wordt wel inzet gevraagd: meditaties thuis en (meestal) kleine maar aangename huistaken die je dieper doen kijken en nadenken, zowel over positieve als negatieve zaken. Het hielp om rustiger om te gaan met stress en problemen, en om onszelf en wat ons overkomt met mildheid te bekijken. Samen de sessies volgen, hebben we als motiverend en versterkend ervaren. Iedereen is vrij naar buiten te brengen wat hij wil (of niet wil) en het samen volgen was zeker  een meerwaarde, om na te kaarten, en elkaar op regelmatige basis in het meditatiebad te trekken. Verrijkende ervaring, die wel wat investering van tijd gevraagd heeft, maar waar we veel van teruggekregen hebben. Het leeft nog na en we hopen de aangeleerde technieken nog lang toe te passen."

(anoniem)

Over (Zelf)Compassietraining Online

"Ik heb de Compassietraining bij Hilde afgerond. Halverwege de training moesten we overschakelen op onlinesessies. Wat in mijn ervaring het contact en de diepgang van de sessies eigenlijk nog versterkte. Ik voel me dankbaar voor een prachtige training waar ik mijn leven lang baat bij zal hebben. Warme groet."

Ann

 

"De Zelfcompassietraining die ik onlangs online volgde heeft me enorm ondersteund. Het gaf me tools om diep contact te maken met mijn innerlijke onrust. Vooral nu tijdens de coronavirus, komen er zoveel nieuwe uitdagingen op mijn pad. Het feit dat de training online doorging, was voor mij een meerwaarde omdat ik veel minder geprikkeld en afgeleid word als ik in mijn eigen habitat les kan volgen. Mijn huis en vooral de ruimte vanwaaruit ik de online lessen volgde, voelt nu nog rustig aan"

Bedankt voor deze fijne ervaring.

H.

"De zelfcompassietraining heeft me doen verstillen en verzachten naar mezelf toe en daarin wens ik me nog een hele tijd verder te trainen. Het voordeel van de online training is dat je je niet hoeft te verplaatsen. Je doet de meditaties van thuis uit, dat maakt de drempel kleiner om gedurende de week op dezelfde plek te mediteren, je hebt de gewoonte immers al tijdens de les geïnstalleerd. Het contact met medecursisten is sowieso verrijkend. Het stuk van tijdens de pauze nog wat bij te babbelen is minder dan bij een live-les, maar het delen over je ervaringen omtrent huiswerk en les, komen voldoende aan bod. Wat mij betreft is deze training zeker een aanrader.

Dankjewel voor de fijne begeleiding."

Kris

"Ik kijk met veel voldoening terug op de  online training (zelf)compassie. 

De training raakte mijn hart.

Ik voel mij meer open en bekijk mezelf en de wereld met zachtere ogen.

Een schoon en groot cadeau ! 

Ik voel me dankbaar naar mezelf en naar Hilde

die deze training bezield en professioneel begeleid.

Bedankt !"

Gerda

"Ik ervaar dat deze online training veel in beweging heeft gezet. Ik ben trots op mezelf dat ik me hiervoor open heb gesteld. De training lijkt op het juiste moment in mijn leven te zijn gekomen. Dat is iets waar ik altijd wel goed in ben geweest: om op het goede moment de juiste mensen en de juiste bronnen te ontmoeten. Heerlijk om dit telkens weer te mogen ervaren.

Doordat ik de laatste weken veel aandacht heb besteed aan vriendelijkheid, mildheid, het beoefenen van gelijkmoedigheid en het dragen en koesteren van mijn pijn, merk ik dat de kwaadheid en agressieve fantasieën veel minder aanwezig zijn. Voor mij is de boodschap momenteel om minder bezig te zijn met leren omgaan met mijn agressie en meer aandacht te geven aan zorgen voor mijn verontwaardiging en pijn.

Afhankelijk van wat past op het moment lees ik in mijn notities of in het boek van David Dewulf of kies ik een meditatie. Wat een rijkdom aan tools!"

Tania

 

"Hilde, ik wil je persoonlijk delen dat je onze lessen op een prachtige manier hebt begeleid,

met zoveel gevoel voor alles wat er leeft. You're holding the space zijn de woorden die in mij opkomen. De wijze waarop je jouw visie en je overige achtergrond  op een open manier integreert in deze cursus vind ik heel mooi; het inspireert mij.  Bedankt hiervoor."

Geert T.

"Veel dank aan jou voor dit fantastische traject. Het dook precies op het goede moment in mijn leven op, en heeft mijn herstel ontzettend ondersteund. Ik ga hier zeker nog verder mee aan de slag, en sluit niet uit dat ik de reeks ooit opnieuw volg."

Katherina

"Hilde, ik dank je van harte voor de 8 weken

dat we samen op pad waren in de zelfcompassietraining.

De training heeft me geholpen om meer stroming te brengen in mijn lichaam en mijn leven.

Ik las eens: “Self-compassion is the most important gateway to emotional healing”.

Dit heb ik echt ervaren in jouw training.

En natuurlijk is 8 weken slechts een begin.

Maar ik voel me gesterkt om hier nu mee verder te gaan,

en de zon van compassie te laten schijnen in mijn leven en dat van anderen!"

DANKUWEL

bHart

"Via Iam/SeeTrue kwam ik in contact met cursussen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. De beschrijving van de training Compassie en Zelfcompassie sprak mij aan. Hilde Naedts was de trainster. Hilde schiep een veilige omgeving voor de cursisten, waardoor wij deelnemers vrij makkelijk en eerlijk durfden te praten over onze ervaringen tijdens de training. 

Hilde liet ons hier helemaal vrij in, we mochten ook alleen meeluisteren.

De (vele) meditaties gaven mij nog meer inzicht en bewustwording

aansluitend op het pad dat ik al was ingeslagen.

De theorie die meer of minder per week werd aangeboden,

vormde een goede onderbouwing voor het gevoel dat de meditaties losmaakte.

Daarbij de reacties van deelnemers en af en toe de gesprekjes in breakout-rooms,

maakten het een waardevolle 8 weken.

Dat de training online was vond ik eerder een voordeel dan een nadeel.

Natuurlijk de reistijd - ik woon in Nederland ;) ; maar ook dat je je eerder veilig voelt

en een fijne plek voor jezelf maakt in je eigen ruimte, werkte mee 

om er een fijne avond voor jezelf van te maken.

Het heeft mij verbaasd hoe vertrouwd het met de andere cursisten voelde.

Ik vond het jammer dat het was afgelopen, ik voelde mij na iedere week weer ‘rijker’.

Kortom, deze training wat mij betreft is een aanbeveling voor ieder die wat meer wil leren

over zijn/haar eigen gedachten. Die deze wil onderzoeken en snappen en er meer vat op wil krijgen. Je meer bewust worden hoeveel lijden ons en anderen bespaard kan worden door bewust te worden van wat er allemaal omgaat in ons hoofd.

En vervolgens ook te leren hoe je er wat mee/aan kan doen.

Hilde nogmaals bedankt voor deze mooie ervaring,

en toekomstige cursisten: leer, wordt bewust en geniet van je mooie nieuwe gedachten."

Lieve groet,

Georgette

Over TRE® Stress & Tension Release Exercises

"Ik heb de TRE workshop als bevrijdend ervaren. De opgewekte trillingen zorgen voor een ontspannende sensatie in het lichaam. Door de eenvoud van de oefeningen is het tevens een gemakkelijk middel om je te ontladen van dagdagelijkse spanningen alsook om verlichting te bieden aan diepere trauma's. Het aangename kader, de veilige omgeving en de zachte, liefdevolle benadering van Hilde zorgen voor een fijne uitwisseling ven energieën. Een deugddoende ervaring. Ik ben fan! Veerle, 50jr.

De TRE sessies waren voor mij een fijne ervaring. Na elke les voelde ik me vrijer en ontspannen. Ik ben nu na de 5-wekenreeks klaar om er zelf thuis mee verder te gaan. Een aanrader."

Josée, 61jr.

 

 

"TRE raakt me door de eenvoud.  Door de afwezigheid van (herbelevings)drama.  Door de manier waarop jij het brengt: duidelijk, uitnodigend, beetje speels en zonder enige druk, zodat perfectionisme en forceren en moeten, geen kans krijgen.  Door de fysieke impact, het sportieve maar haalbare aspect, terwijl ik me door de reumatoïde artritis altijd 'beperkt' voelde tot zwemmen, wandelen en fietsen, merk ik dat ik nu toch nog een kans heb om 'steviger' te worden - mooi meegenomen aangezien ik ook al in de menopauze zit en het belangrijker dan ooit is om mijn lichaam de nodige aandacht te geven om niet te snel te verouderen of te verzwaren.  TRE voelt heel bevrijdend en dankbaar.  Maar soms ook confronterend omdat ik besef dat ik mijn lichaam eigenlijk al van kleinsaf geweld heb aangedaan en heb laten aandoen.  Door slecht afgebakende grenzen, laag zelfbeeld en tonnen ongezonde stress, te grote verantwooredelijkheid (nemen) en misplaatst schuldgevoel.  Ik kom van heel ver, ga niet meer achterom kijken, maar dit laat me wel weer even duidelijk voelen hoever heen ik fysiek was. Ik ben blij dat TRE bestaat en dat ik mijn lichaam dit mag gunnen, na al die harde jaren.  Een cadeau voor alle hoogsensitieven. Annemie

Ik vind TRE zeer boeiend en geloof er erg in. Ik vind het 'gemakkelijk'. Je doet een voorbereiding, je begint te trillen en je voelt effecten in je lichaam en geest en het vraagt geen zware lichamelijke of geestelijke inspanningen. Je lichaam doet het voor jou. TRE raakt me ook omdat ik zo opga in het trillen, dat het denken (meestal) stilvalt.  Ik neem mijn lichaam waar, ik voel, maar ik ga daar niet over piekeren. Daar was ik al langer naar op zoek. Na een sessie voel ik me ontspannen, vaak ook minder vermoeid. Het maakt zelfs dat ik positiever aankijk tegen een dag/een moment, alsof er een donkere wolk in mijn hoofd is opgelost en er terug ruimte is. Ik kreeg één keer lichte hoofdpijn, maar ik maak me niet direct zorgen als er een minder aangenaam effect is. Ik voel mijn lichaam reageren en ben daar blij mee. Ik ondervind vooral een positieve invloed en ik hoop dat die invloed nog groter wordt door het te blijven doen. Ik geloof dat het een manier is om stress- en angstgevoelens preventief en op het moment zelf te verminderen. Ook al weet ik niet waar mijn lichaam mee bezig is, tijdens het trillen en welke verwerking er gebeurt, ik vertrouw erop dat 'wat belangrijk is voor mij', aan bod komt."

Karin

 

 

"TRE is voor mij een manier om tot rust te komen, tijd nemen voor mezelf. Met de goede begeleiding van Hilde en de aangename sfeer tijdens de sessies, kon ik volop genieten van een TRE-sessie en mij goed voorbereiden om TRE thuis verder te beoefenen.  Na een TRE-sessie heb ik meestal wat last van hoofdpijn, maar dat gaat snel voorbij; ik ervaar tevens een soort van kalme energie, waardoor ik dingen op een andere manier aanpak; mijn zintuigen zijn alerter, ik ben receptiever voor indrukken, geluiden, geuren, enz. Het geeft me een vorm van rust die me toelaat om nieuwe dingen te ondernemen, zonder het gevoel dat het teveel is voor mij."

Vinciane, Marketing en Communicatie Expert

 

 

"De rustige, zachte manier waarop je tijd maakt voor jezelf ... de aandacht die je besteedt aan wat er in je lichaam gebeurt. Tijd om te leren voelen, bewust te worden van het fysieke gebeuren en hoe dit ogenschijnlijk een eigen leven kan leiden; deze wijsheid van m'n lichaam heb ik blijkbaar al te lang genegeerd. Ik neem nu veel meer tijd om bij mezelf stil te staan: wat voel ik, hoe reageert m'n lichaam, wat heb ik nodig om me goed te voelen, ... ? Dat lukt me uiteraard niet altijd even goed, maar de vijf TRE-sessies hebben me wel een fijne aanzet gegeven om er toch een duurzaam patroon van te maken."

Griet

 

 

"Geraakt door de doelgerichtheid het lichaam uit te nodigen los te laten - eenvoud en precisie van de oefeningen. Het heeft me meer bewust gemaakt van spanning in het lichaam tov ontspanning, van impacten, verbindingen, eigen gevoelens tov ... . Mijn intentie is TRE een plaats te geven als een meditatief moment in de dag."

Rita

 

 

"TRE heeft me doen stilstaan bij de nood aan meer eenvoud en tijd voor mezelf. Het bracht me terug in contact met het speelse deel in mij. Ik was onder indruk hoe mijn lichaam zich herinnerde om stress af te voeren via trillen. TRE maakte me bewust van de roofbouw die ik op mijn lichaam pleeg door aanhoudend verder te doen en geen pauzes in te lassen.  TRE zorgde voor meer rust in mezelf, ik ervaar het als een handvat om spanning af te voeren. Het voelt als een immer doorgaand groeiproces." Katia

"TRE voelt als een verlichting van lichaam en geest. Alsof al het negatieve 'letterlijk' uit mijn lijf geschud wordt. Het geeft mijn lichaam wederom rust en ontspanning. Het heeft me verlost van een aantal negatieve gedachten en mijn angstgevoelens zijn verminderd. Hierdoor voel ik me terug positiever in het leven staan en kan ik mijn emoties beter reguleren."

Sophie

 

 

"TRE raakt me als een veilige en relatief makkelijke manier om de reset/pauzeknop in te drukken en even op adem te komen. Daar waar ik in stresssituaties soms een lichte tremor aan de handen vertoonde, stel ik nu vast dat ik in dezelfde omstandigheden die tremor niet meer krijg; het werkt bevrijdend, heerlijk. Ik ervaar een zekerder, zelfbewuster gevoel en minder angst in mijn reactie op stresssituaties."

E.P. Anesthesist

 

"Ik vreesde dat TRE bij mij niet zou 'werken' want ik ben nogal een controlefreak. Maar vanaf de eerste sessie raakte het mij en lukte het me om me over te geven aan het trillen. Het voelt heel vrijblijvend aan en toch is het beklijvend. Het kwam op het juiste moment in mijn leven. Reeds na een paar sessies moest ik vaststellen dat 'iets' veranderde in mijn bezig zijn, mijn denken, mijn houding. Ik heb CVS-diagnose, wat gepaard gaat met veel pijn; het voelt nu anders aan, ik sta er rustiger tegenover. Een trauma (blijvend onrecht dat me is aangedaan) zorgt voor veel gepieker en een rits van klachten en ongemakken. Ook daar merk ik meer 'stilte'. Het is niet opgelost, alleen kan ik er nu al anders tegenaan kijken; Het voelt alsof ik meer ruimte heb gekregen tussen het trauma en mezelf. Ik kan niet echt de exacte verandering aanwijzen, maar TRE heeft een ommekeer gebracht. Op een of andere manier brengt het rust en zorgt  ervoor dat ik minder overspoeld word door emoties en malende gedachten. Het thuis praktiseren loopt heel vlot. Ik heb een mooi plekje geïnstalleerd waar ik kan oefenen. Voor mij lukt dat best als ik er een tijdstip voor uitkies en er een gwoonte van maak. Het is 'me-time'."

Geert Maes, Begeleider Jeugdzorg

 

 

"TRE is voor mij een volledig lichamelijke ervaring, die tot een geweldige ontspanning leidt en tot een betere relativering van de dagelijkse beslommeringen; een 'mindful' ervaring. Ik voel me door TRE vaker minder gehaast. Ik vind dat TRE zeer effectief is in het helpen 'wegvloeien' van stress uit het lichaam. Thuis oefenen bevalt me prima, het was in eerste instantie niet zo intens als onder begeleiding, maar hoe langer ik ermee bezig ben, hoe beter het gaat."

John Kavanagh, 57 jr, Leerkracht Engels

"Tot voor kort was ik nog nooit in contact gekomen met lichaamswerk, laat staan TRE.

Met een open mind en zo min mogelijk vooroordelen, ben ik gestart aan een traject van vijf sessies.

Ik had nooit verwacht zo snel een effect hiervan te ondervinden.

Dankzij TRE ervaar ik opnieuw meer innerlijke rust en weet ik beter om te gaan met de zenuwknoop in mijn maag.

Ik ben benieuwd naar de verdere effecten."

Jolien, psychologe in opleiding

Over TRE® Online

"Na een telefoontje met Hilde en een super makkelijke download van ‘zoom’ (en geloof me, ik ben een kluns op gebied van IT) hadden we gisterenavond onze eerste online-sessie van TRE!  Spannend maar een grote meevaller!
We hadden een goed contact met elkaar; Hilde deed de oefeningen goed zichtbaar voor en gaf gerichte feedback op onze houdingen. Zelfs een PowerPoint en een filmpje werden vlot gedeeld, net alsof we gewoon bij Hilde in haar ruimte zouden zijn. Ik ben heel enthousiast over deze manier van werken in tijden van afzondering. Dus … aarzel niet om deel te nemen, het verrijkt je avond met aandacht voor jezelf in een veilige omgeving en met een fijn menselijk contact"!
  Liefs Kristien

Over Verdiepende workshops

"Een uitdaging is altijd moeilijk geweest, vooral de eerste stappen. Toch ben ik mee op het pad van moed gestapt. Telkens een uitnodiging om tot die unieke klank te komen. Ook al waren er soms angsten, je werd door heel de groep gesteund, omarmd en omringd. Met zoveel liefde, vrijheid en geloof werd elke les opgebouwd, naar ieders 'unieke zijn'. Het is een uitnodiging om je unieke zelf te laten horen, in eerste instantie 'voor jezelf'. Een dank je wel aan jullie allen!!"

Evi Voorspoels

 

 

"De afwisselende oefeningen wekten veel emoties, herinneringen en gedachten op, wat soms weerstand opriep. Toch kwam ik na elke sessie helderder, rustiger en bewuster naar buiten.  De begeleiding ervaar ik als zacht, rustig, begripvol en aanmoedigend.   (Alles wat je voelt is goed; als er geen klank komt, is het ook ok). Zo word je in een veilige setting bewuster van je denken en voelen, en leer je hier meer klank en kleur aan te geven."

Chantal Mast, docente, 38jr

 

 

"De reeks ontpopt zich voor mij op zijn zachts uitgedrukt als veelbelovend.  Je wordt uitgedaagd om via beweging en klank jezelf verder te ontdekken in een creatief proces. Daarbij kan alles en moet niets.  Dat is Hilde's motto en net dat geeft de openheid om dit proces te gaan. Bij mezelf merk ik dat ik makkelijker kan loslaten en dat ik meer geaard ben in het contact en de communicatie met anderen."

Gerda

 

 

"Deze verdiepingsworkshop is op ontdekking gaan met je eigen lichaam en je stem om zo met meer aandacht in het leven te staan.  Niets moet, alles mag: heel verruimend."  Hilde H., 42 jaar

"Ik heb deze reeks gevolgd tijdens één van de zwaarste periodes in mijn leven. In het begin vond ik dit niet aangenaam, daar ik met veel verdriet zat. Gaandeweg leerde ik de innerlijke draagkracht in mezelf (her)ontdekken; die gaf me beetje bij beetje terug levensenergie om verder te kunnen groeien.  Samen met een andere cursiste hadden we fijne avonden en leerden we van elkaar."

Godelieve

 

 

"Ik kwam naar de cursus om mezelf te bevrijden van dat wat me hinderde; om met mijn stem 'mijn vreugde' uit te zingen. Ik leerde om mijn waarheid uit te spreken ivm mijn mogelijkheden en mijn grenzen; mezelf hierin au-serieux nemen en hiervoor verantwoordelijkheid nemen.  Dit opent voor mij de deur naar de innerlijke vreugde van trouw zijn aan mezelf, mijn juiste plaats innemen in het geheel ... dan zingt mijn ziel haar lied."  

Dank je.  Myriam

 

 

"Inspirerend en stimulerend werk om vanuit eigen kracht; ook al is deze soms zoek, in je authenticiteit te gaan staan."  

Wilfried Van Weverberg , Muziekleraar

Over Bosbaden en Mindful Yoga
 

Ondertussen heb ik aan 2 sessies deelgenomen. 

Het was heel fijn om terug mensen life te ontmoeten en samen in de natuur een lesje 

mindful yoga te beleven. Het Uilenbos is een mooie omgeving, ik kon helemaal tot rust komen. 

Het heeft me goed gedaan hier aan deel te nemen. 
Een aanrader en een unieke ervaring! 
Josée 

Ik heb meegedaan aan de natuurbeleving met Mindful Yoga. Wat een verademing,

al je zintuigen komen aan bod.

En zó rustgevend. Echt Mindful.

Nadine

 

Over Natuur- & Wandelcoaching

"Ik had er zin in en ik vond het spannend, deze eerste kennismaking. Het weer zat mee, ik kon meerijden met iemand, de groep viel mee.  Ik heb volop genoten van de rustige begeleiding en de mindfulness-oefeningen.  Het bracht me meer bij mezelf en tot verstilling.  Wat me bijgebleven is: het achterom kijken naar het landschap, met de lucht, de bomen, de koeien; die 'staan' gewoon, doen niets, ze 'zijn' verbonden met elkaar in aanwezigheid.  Wij ook als groep, stapten samen in stilte en verbondenheid.  Ik heb deze STiltewandeling ervaren als VOEDING".

Gerda

 

 

"'STiltewandeling', zo noemt het en zo onderga ik het ook een beetje ... de stilte van de natuur, met hier en daar geluiden van vogels en soms andere diertjes.  Heerlijk, in het bos, tijdens het wandelen ... het ontwaren van 'mezelf'.  Dank zij Mindful oefeningen die aangereikt worden: kleine aanwijzingen of handelingen ...een 'denkwijze' in het grote geheel, voel ik me dichter bij de grootsheid van de natuur. Het 'samen zijn' met andere mensen, die de rust opzoeken en doorheen de stilte contact nemen met zichzelf, maakt deze stiltebeleving nog intenser.  Toen ik vroeger ging wandelen, was ik altijd aan het praten; het is best moeilijk voor mij om stil te zijn op een wandeling.  Maar door dit gegeven bekijk ik het weer anders."

Godelieve

 

 

"Dichter bij de stilte komen.  Het ritme van het bos dat leeft met de seizoenen, dooie takken van vorige herfst of winter en ook veel nieuw groen ... op deze 21 juni - eerste zomerdag.  Gaandeweg tot verstilling komen; de geluiden, het zien, de adem en de wind met elkaar verbinden ... die eenheid ... Het thema daadkracht, de oefeningen, het liggen tussen de wuivende hoge bomen, brachten me één voor één dichter bij de essentie: VERSTILLING.  Meer moet da nie zijn voor mij.  Dank voor deze stille dag." Hans

 

 

"Dank je wel voor de ingetogen belevenis.  Ondanks de verkleumdheid heeft de wandeling me zoveel deugd gedaan. Jouw rustige aanwezigheid, warme stem, de mooie teksten die je bracht, ... Ik heb echt los kunnen laten en in het moment kunnen zijn.  Graag kom ik nog eens terug tijdens een volgende seizoenwandeling."

Gritta

Individuele Sessies
Integratieve psychotherapie online en live
Individuele Body & mind coaching 

"Bedankt voor jouw professionele bijstand. Deze online sessies met jouw luisterbereidheid en goede ondersteuning hebben me zeker geholpen tijdens deze moeilijke periode. Ik wens je nog het allerbeste."                                                              Geert

"Toevallig kwam het ter sprake 'rug- en nekklachten' en altijd maar erger.  Een collega adviseerde me dit adres.  Ik stapte een onbekende wereld in.  Enkele sessies cranio-sacraal, een zuiverende voedingstherapie, aansluitend Mindfulness en Mindful Yoga. Nooit had ik kunnen denken dat deze wereld iets voor mij zou zijn. Ik veranderde geleidelijk aan. Door betere voedingsgewoonten en gepaste lichaamsoefeningen die ik in de Mindful Yoga leerde, verloor ik 10kg. Geestelijk ontwikkelde ik aandacht en gevoel voor de spanningen in mijn lichaam en leerde ermee omgaan. Kortom een weldaad voor lichaam en geest."

Roger - Business Development Manager - 59 jr

"Een lichaamsbehandeling geeft me ondersteuning en stabiliteit.  In een leven met een drukke agenda is dit tijd om tot mezelf te komen.  Telkens opnieuw is het een openbaring te mogen ervaren hoe emotionele stukken zich in alle veiligheid mogen tonen en met liefde omringd worden.  Deze behandeling werkt diep door en schept evenwicht in mijn leven."

Kristien

"De individuele sessies verliepen steeds online, wat voor mij een drempel wegnam:

je verplaatsen en fysiek in een toch wel vreemde ruimte zijn. Je zit tijdens de online momenten gewoon in je eigen, vertrouwde omgeving. Dat geeft rust. In het begin stond ik wat sceptisch tegenover het digitale aspect, maar het heeft me niet gehinderd. De gesprekken zijn natuurlijk, en door het werken met oefeningen (visualisaties, meditatie, etc.) sluit je ook vaak je ogen, waardoor je perfect in je eigen ruimte kan zijn zonder fysieke aanwezigheid van de ander. Het traject van een vijftal sessies heeft me geholpen om bewuster stil te staan bij verschillende delen van en in mezelf, en kwam voor mij op het perfecte moment."

Siel

Na een moeilijke periode op relationeel vlak waren mijn gedachten zwaar en zat ik vast. Mijn energie was verdwenen en ik besefte dat ik heel diep zat. Ik omringde mij met familie, maar professionele hulp drong zich op. De stap naar online hulp was gezet. De gesprekken met mijn therapeute betekenen voor mij een enorme houvast, een verruiming van mijn denken, het voorhouden van een spiegel, het reflecteren, een aanzet tot sterker worden en het vinden van energie en kracht. Geregeld komen de gesprekken naar boven en maak ik gebruik van de waardevolle inzichten die ik integreerde. Praten heelt... daarvan ben ik overtuigd!

Ik ben dankbaar voor de intense, warme en diepgaande gesprekken.

Nancy - Leerkracht Hoger Onderwijs

"Ik ben moeder van 3 nog inwonende kinderen, jongeren tss 16j en 24j. Mijn partner is hoogbegaafd én mijn kinderen hebben allemaal één of meerdere non-standaards: ADD, ASS, ADHD, dyslexie, dyscalculie, faalangst, hoogbegaafd. Ikzelf heb dyslexie, dyscalculie, hyperfocus én heb normaal een Duracell-energielevel 😉. Ik werkte fulltime al sinds mijn 22ste én probeerde jaren de ballen in de lucht te houden én de klaagpaal te zijn van iedereen. Ik cijferde me de laatste jaren volledig weg. Echter mijn wereld viel in elkaar  eind 2022 … Ik noem het mijn meltdown. Ja ik had een burn-out, het is echt confronterend, je lichaam wil even helemaal niet mee. Eerste maand deed ik niet anders dan slapen. Daarna begon ik hulp te zoeken want een kort gesprek met m’n huisarts kon me er moeilijk bovenop helpen. Alleen ging ik het niet kunnen oplossen, dat was duidelijk. Gelukkig vond ik via CM/Bloomup website, de hulp bij Hilde Naedts.

Tijdens het online intake gesprek was er een goede klik én sprak Hilde ook over de mindfulness training. Nooit gedacht dat ik dit zou volgen.  Ik had nooit tijd om stil te staan en tijd te maken voor mezelf. Eerst de anderen helpen en dan zien we wel was mijn levensmotto 

Tijdens de online mindfulness training heeft Hilde ons tools aangereikt én was het leuk en verrijkend om de verhalen van de andere deelnemers te horen. Ik voelde me minder alleen. Echter tijdens de online individuele sessies zijn we dieper ingegaan op wat mij gelukkig maakt, meer evenwicht brengt en ontspant of op zijn minst minder spanning geeft… Hoe ik zaken anders kan aanpakken, zodat ik mezelf niet wegcijfer en meer tijd maak voor mezelf. Hilde zag in het begin van elke sessie direct hoe ik me voelde. De interactie tussen Hilde en mij was aangenaam, opbouwend maar voor mij soms confronterend. Ik leerde 'nee' zeggen tegen mijn gezinsleden:

'nee nu even niet' of  'bespreek/doe dit even met je papa i.p.v. met mij.'. Ik leerde van Hilde, hoe ik anders kan communiceren met m’n partner zodat ik me minder frustreer en energie verlies. Ook bespraken we hoe ik de toekomst zie, welk werk mij meer voldoening en vreugde zou geven én minder spanning en energie zou vragen. 

Ik sta nu op een mijlpaal om terug part-time werk te zoeken in een totaal andere sector dan voorheen én daarnaast ga ik een cursus volgen waarmee ik als zelfstandige aan de slag kan en zelf m’n agenda kan bepalen. Bedankt Hilde" 

Anja - 52 jr

Mindful Communiceren

"Hallo Hilde, Graag  wil ik je bedanken voor de zeer leerrijke en mooie lessen over mindful communiceren. Inhoudelijk zie ik deze training als een onmisbare aanvulling voor de trainingen in de geweldloze communicatie. Een goede communicatie kan pas echt tot stand komen wanneer je mindful en compassievol in contact kan treden met de ander. Het ene kan volgens mij niet zonder het andere.

Ik vond het bovendien super fijn om jou hierbij als trainer te hebben.

Je slaagde er op een prachtige manier in om een  evenwicht te vinden tussen de theorie en de oefeningen  en tegelijk een vertrouwensvolle sfeer te creëren waarin de deelnemers hun eigen stukjes konden brengen.

Voor mij was het de eerste keer dat ik online een training volgde en het was even zoeken om mijn plaats te vinden. Dankzij jouw vriendelijke en compassievolle houding, is me dat echt wel gelukt.

Ik wil je ook bedanken voor de mooie meditaties en de prachtige levenswijsheid

die je inbracht vanuit je eigen ervaringen. Echt heel waardevol voor mij.

Super bedankt en ik kijk er naar uit om nog eens een nieuwe training bij jou te volgen. Fijne groetjes."

Cil Gellens, Psychologe

“De vorming van Hilde gaat veel verder dan de andere opleidingen “verbindende communicatie” die ik tot nu toe gevolgd heb. Hierbij een aantal elementen die mij in het bijzonder zijn bijgebleven. Hilde leert onze behoeften echt “invoelen” ipv. deze puur mentaal te gaan benoemen. De grote “plus” volgens mij is het inlassen van een moment van hart-activatie in de communicatie. Verder leren we hoe communicatie onbewust beïnvloed wordt door oude kwetsuren en programmeringen en hoe we met bewuste intentie een andere impact kunnen creëren.

We willen uiteindelijk allemaal graag in verbinding blijven, niet? Hilde leert ons hoe we onze pijn kunnen “dragen” als onze behoeften niet vervuld raken. We kunnen de ander niet veranderen.

We leren met milde ogen kijken. Dat betekent niet dat we onze eigen waarden moeten verloochenen.

Tot slot leren we de boodschap van de ander naar zijn juiste waarheid inschatten.

We hoeven de pijn van de ander niet te dragen, wel “betrokken” te blijven.

 

"De lessen van Hilde zijn zoveel meer dan de regeltjes van verbindende communicatie.

Mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en spirituele inzichten worden op een ingenieuze manier

gekoppeld aan communicatie. Een must voor wie constructieve relaties wil creëren in zijn/haar leven. 

Rest nu nog het oefenen…

Ik kijk er al naar uit, om te mogen deelnemen aan de oefengroep die Hilde zal creëren.”

Ann Vervaecke

 
Somatic Movement

Getuigenissen volgen...

mindful yoga
(Zelf)Compassie
Mindfulnesstraining
TRE
Verdiepende workshops
Bosbaden en Mindful Yoga
individueel
Mindful communiceren
Somatic Movement
bottom of page